NK Zaalvoetbal 2018


Geplaatst op 23 januari 2018 - Door Izaak Lamse

NK Zaalvoetbal COVS

Terneuzen - Zaterdag 20 januari was het zover, we mochten meedoen met het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal voor de scheidsrechtersverenigingen in Nederland. Van heinde en verre kwamen de teams om in het verre Zeeuws-Vlaanderen een potje te ballen. Groningen, Venlo, Drachten, Boxmeer/Cuijk, Tilburg, Alkmaar moesten een grote afstand afleggen. Wij hadden een combinatieteam tussen COVS Walcheren en COVS Noord- en Zuid Beveland kunnen samenstellen. Gastheer COVS Zeeuws-Vlaanderen maakte het achttal compleet.

Ons team bestond uit Walchenaren Niels en Sebastiaan, Bevelanders Julian, Kristijan en Jelle en ‘leenspeler’ Mitchell uit Zeeuws-Vlaanderen. Eric Filius was onze coach en rots in de branding.

Voorzitter Nieck Elderson had, naar eigen zeggen, onafhankelijk geloot en daar kwamen de volgende poule-indelingen uit:

Poule A:

Zeeuws-Vlaanderen
Drachten
Alkmaar
Walcheren/N-Z-Beveland

Poule B:

Venlo
Tilburg
Groningen
Boxmeer/Cuijk

De eerste wedstrijd was gelijk tegen ‘buurman’ Zeeuws Vlaanderen. De zuiderburen hadden enkele weken geleden het districtstoernooi op hun naam gezet en waren dus al goed op elkaar ingespeeld. Wij stonden daarentegen voor het eerst als team op het veld. Dit was ook gelijk goed te merken. We waren elkaar nog heel erg aan het zoeken en dit resulteerde in een redelijk snelle 3-0 achterstand in de eerste tien minuten van de wedstrijd. De ‘tweede helft’ leken we elkaar veel beter te kunnen vinden en creëerden we vele kansen, waarvan het helaas maar 2 ingingen. 2-3 verlies.

De andere twee wedstrijden in de poule verliepen eigenlijk ongeveer hetzelfde. We leken elkaar steeds opnieuw te moeten vinden en hadden het daarom erg lastig. Drachten was met 3-5 te sterk voor ons. Wat erg zuur was, omdat die 5 doelpunten van Drachten ook hun enige waren van het hele toernooi!

De laatste poulewedstrijd was tegen onze vrienden van Alkmaar, tegen wie we op het NK veldvoetbal in Groningen een hele leuke en gezellig pot hebben gevoetbald. Zo bewijst ook onderstaande foto!

Op het veld wonnen we toen met 2-1, maar in de zaal trokken we dit keer aan het kortste eind. Hoewel het spel al stukken beter was dan de twee wedstrijden daarvoor verloren we weer nipt, 2-3. Hierdoor eindigden we onderaan in poule A. Het was leuk om met deze wedstrijd af te sluiten, het was een gezellige pot en daarom gingen we ook nog even samen op de foto! 

Onze tegenstander om de 7e/8e plaats werd Boxmeer/Cuijk, die eveneens alle wedstrijden niet winnend wist af te sluiten. Uit eerdere ervaringen wisten we dat dit een tegenstander was waar we toch wel rekening mee zouden moeten houden. Niets bleek minder waar. Het bleek dus dat dit team het gehele toernooi geen wissels had. Het meest lid van het vijf-tal was dus ook de keeper, die vanaf de eerste seconde ook had besloten om volop in de aanval mee te gaan. Al na 15 seconden kon Jelle de bal van de eigen achterlijn over alles en iedereen in de goal krijgen. Binnen korte tijd kwamen we op een 4-0 voorsprong. Een slappe periode betekenden dat Boxmeer/Cuijk terugkwam tot 4-3 en later nog tot 6-5. Maar de pijp was echt heel erg leeg bij hen en we besloten de wedstrijd uiteindelijk met 14-6 winst.

Door deze monsterscore hebben wij dit toernooi het meest aantal doelpunten gemaakt, 21 keer wisten we het net te vinden. Daarmee hebben we meer gescoord dat Zeeuws-Vlaanderen en Tilburg (beide 19 doelpunten) en uiteindelijke winnaar Venlo (17 doelpunten).

Na het, toch enigszins trots, ophalen van de beker die de zevende plaats betekenden zagen we dat we het net niet hadden geredin de strijd om de sportiviteitsprijs. En tot overmaat van ramp ging Alkmaar er ook nog met onze beker vandoor (zie foto hieronder). Als tegenprestatie gaan we met de gecombineerde COVS-verenigingen van Zeeland een keer op bezoek in Alkmaar voor een wedstrijdje.

Uw verslaggever ter plekke,

Jelle

Advertentie